FAQ

Q. Bagaimana Cara Pembelian Di Website?
A. Untuk Membuat Pembelian :-

 1. Klik “Add to cart” pada produk yang ingin dibeli.
 2. Klik “Continue Shopping” untuk menambah produk lain ke dalam troli or klik “Checkout” untuk membuat pembayaran.
 3. Anda perlu mengisi "Contact Information" dan alamat penghantaran pada “Shipping Address” dan klik “Continue to Shipping”.
 4. Dari situ, anda perlu klik “Continue to Payment”.
 5. Kemudian anda perlu klik “next”.
 6. Sebelum membuat pembayaran, anda perlu membuat semakan berkaitan maklumat yang diisi dan bersetuju dengan terma dan syarat.
 7. Klik “Confirm Order” untuk melengkap pembelian.

Q. Boleh saya membatalkan atau tukar barang yang dibeli?
A. Boleh, sekiranya barang masih belum diproses/pos kepada anda.

Q. Adakah terima trade in bagi pembeli di website?
A. Maaf, kami tidak menerima trade in bagi pembelian di website.

Q. Boleh saya tukar saiz bagi barang yang sudah dibeli?
A. Maaf, penukaran saiz adalah tidak dibenarkan. Kami telah menyediakan ukuran dan butiran produk pada setiap item di website kami. Kami menyarankan pelanggan untuk membuat ukuran yang terperinci terlebih dahulu atau rujuk "Measurement Method" yang disediakan di "Footer" website sebelum membuat pembelian bagi mengelak kesulitan yang akan berlaku.

Q. Bolehkah saya nak lihat gambar real/sebenar untuk barang kemas di website?
A. Boleh, boleh request pada mana-mana admin kami untuk detail barang.

Q. Anda insurans bagi penghantar secara pos tak?
A. Untuk makluman sis barang kemas adalah barang illegal untuk di pos, dan tiada insurance dari pihak kurier jadi oleh sebab itu kami tidak declare barang yang dihantar adalah barang kemas, dan risiko di tanggung customer tetapi alhamdulillah setakat ni kami dah ada lebih 5000 pembelian melalui postage dan tidak ada sebarang complaint barang hilang atau rosak.

Q. Berapa lama masa yang diambil bagi proses pembelian?
A.

Pickup:-

 1. Sekiranya anda membuat pembelian sebelum 12 tengahari, kami akan proses order anda dan akan dihantar mengikut hari dan masa yang dipilih oleh pelanggan.
 2. Untuk pickup hari yang sama, pelanggan boleh membuat pilihan pickup di cawangan Ampang, tetapi pembelian perlu dibuat sebelum jam 12 tengahari dan pickup selepas jam 3 petang.
 3. Apabila barang yang dibeli sudah berada di lokasi pickup, kami akan hantar notifikasi "Ready For Pickup" pada anda melalui sms/email dan anda boleh mula datang untuk pickup barang yang dibeli mengikut masa kedai kami beroperasi 10.30 pagi hingga 6.30 petang.

Pos:-

 1. Sekiranya anda membuat pembelian sebelum 12 tengahari, kami akan proses order dan "Drop Off" parcel anda pada petang hari yang sama di pusat kutipan kurier.
 2. Untuk tracking number pelanggan akan terima automatik selepas kami print "Consignment Note" melalui sms/email.